CredittalentIncasso (begeleiding)

Heeft u al te lang gewacht op uw geld en reageert de klant niet op de betalingsverzoeken, dan kunt u ervoor kiezen om het incassotraject te starten. Het incassotraject wordt opgestart bij het bureau waarmee u de samenwerking is aangegaan. Het is van belang dat u nauw met het incassobureau in contact blijft. Met mijn juridische achtergrond kan ik de contacten voor u onderhouden, de procedures monitoren en vastleggen.

Het minnelijke traject:

Het incassobureau gaat direct over tot actie. In eerste instantie gaat de minnelijke procedure van start. Er wordt een aanmaning verstuurd met een juridische onderbouwing. De wettelijke rente en incassokosten komen voor rekening van de klant. 95% van de klanten reageert op de eerste brief. Het incassobureau zal de betaling in eerste instantie binnen 3 tot 14 dagen in een keer opeisen. Mocht blijken dat uw klant het openstaande bedrag niet in een keer kan betalen, dan wordt er in overleg met u een regeling overeengekomen.

Start gerechtelijke procedure:

De debiteur heeft niet betaald in de minnelijke fase. U kunt er nu voor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten.

  • Dagvaarding wordt geproduceerd en verstuurd naar de klant
  • Het Incassobureau of Deurwaarder verleend bijstand in de rechtbank
  • Er wordt beslag gelegd met behulp van een Deurwaarder

Incassobureau of Deurwaarder

Bent u een Incassobureau of Deurwaarderskantoor en heeft u handen te kort voor de lopende dossiers? Ik kan u helpen met alle voorkomende werkzaamheden in complexe dossiers in het incasso- en executietraject. U kunt mij inzetten voor het beoordelen van situaties van klantdossiers en het zoeken naar een passende oplossing, zoals het afspreken van een regeling, het opstellen van dagvaardingen of het toepassen van executiemogelijkheden. Onderhouden van contacten met klanten, en derden (zoals bewindvoerders, advocaten, collega deurwaarders) en verwerken van de acties in het systeem

Hulp nodig?

Voor meer informatie stuur een email naar info@credittalent.nl of stuur een berichtje via Whatsapp 0630189282, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.