CredittalentOrder & Kredietwaardigheid

Orderverwerking

Een order is een ander woord voor bestelling of opdracht aan- of verkoop waaraan voorwaarden verbonden kunnen worden. Een boeking wordt verwerkt tot een order. De order komt in uw workflow. In een order kan onder andere de betalingstermijnen of factuurkorting bepaalt worden. Op basis van de order worden een contract en factuur opgesteld.

Ordercyclus

  • Een order maken: een order wordt meestal gemaakt op aanvraag voor een verkoopkans
  • Planning: de order wordt vervolgens verwerkt en ingepland
  • Dispatch: de order wordt verzonden in het systeem
  • Service: de order wordt uitgevoerd en de gegevens worden bijgewerkt
  • Beoordeling/goedkeuring: de order wordt beoordeeld en goedgekeurd door een supervisor voordat er daadwerkelijk wordt geleverd
  • Factuur en voorraadaanpassing: voorraadaanpassingen wordt aangebracht en er wordt een factuur gegenereerd.

Willen uw klanten goed en vlot bediend worden?

Komt u er niet aan toe om uw orders effectief te verwerken? Ik kan u hierbij helpen. Bespaar uzelf de stress van zelf de hele dag orders invoeren. Ik verwerk de orders rechtstreeks in uw online systeem (zoals bijvoorbeeld Salesforce, Microsoft Dynamics, Oracle) op uw locatie of remote. Voor meer informatie stuur een email naar info@credittalent.nl of stuur een berichtje via Whatsapp 0630189282, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Kredietwaardigheidscheck

U wilt graag voor uw klant een kredietlimiet vastleggen. Binnen het Order to Cash proces is kredietbeheer een belangrijk onderdeel. Denk hierbij aan het inschatten van de kredietwaardigheid van een potentiele klant. Een proces dat vaak complex is. Deze limieten hebben tevens een signaleringsfunctie in het goedkeuringsproces van uw facturen en helpen u bij het effectief en efficiënt uitvoeren van uw debiteurenbeheer.

Door de database te checken van de ‘Kamer van Koophandel’, ‘Dun & Bradstreet’ (Zakelijke klanten) of ‘Graydon’ (Consumenten klanten) voorziet u al hoge risico’s. In de rapporten vindt u meestal een kredietadvies, een betalingswaardering, officiële gegevens, vestigingsgegevens en eerder financiële calamiteiten. Aan de hand van deze gegevens wordt een kredietrating opgesteld: hoe hoger de score, hoe betrouwbaarder de klant. Ik ga hierin een stapje verder. We kunnende jaarcijfers van uw klant opvragen of het businessplan als het om een nieuwe onderneming gaat. De ingediende stukken zal ik analyseren en rapporteren. Hiermee help ik u de risico’s van uw potentiele of huidige klanten tijdig te identificeren, evalueren en beoordelen.